In 2016 haalde BFG Warehousing, onderdeel van Bieze Food Group, het BREEAM-certificaat met een excellent-score. Dit jaar na de uitbreiding van het magazijn zal BFG de outstanding-score behalen. Chiel de Bruijne, directeur van BFG Warehousing: “We willen optimaal bijdragen aan het milieu en een optimale energievoorziening.”

 

Dropduplicatie

“Wij werken bij BFG Warehousing met dropduplicatie, ook wel cross-docking genoemd. Het belangrijkste is dat wij zoveel mogelijk volumes die wij zelf naar onze klanten brengen, combineren met de volumes van Müller, een belangrijke partner die een gedeelte van ons Warehouse huurt. Zij hebben een cross-docking ingericht, een plek waar we pallets bundelen van verschillende opdrachtgevers om ze naar dezelfde eindklant te brengen. Doordat we bundelen, besparen we op het aantal kilometers dat we rekenen per pallet en wordt de logistiek dus een stuk milieuvriendelijker. Dat kunnen we door middel van dropduplicatie goed realiseren.”

outstanding BREEAM-certificaat

 

Zonnepanelen

“Op het dak van het pand van BFG Warehousing liggen zonnepanelen die energie opwekken. Dat betekent dat we een heel groot gedeelte van de energie, die we nodig hebben voor de koeling van ons gebouw, via zonne-energie gecompenseerd kunnen krijgen. We hebben extra zonnepanelen neergelegd om te voldoen aan de eisen voor het outstanding BREEAM-certificaat.”

Locatie in midden-Nederland

“Onze centrale locatie in midden-Nederland heeft veel voordelen. We zitten net buiten de Randstad, waardoor we zowel voor de Randstad als voor de rest van Nederland goed bereikbaar zijn. Dat zorgt ervoor dat we minder kilometers maken. Daarnaast bevindt BFG Warehousing zich naast de afslag Nijkerk-Zuid, waardoor we binnen drie minuten al op de snelweg kunnen rijden. Dankzij onze centrale locatie zijn wij dus een stuk milieuvriendelijker.”

Elektrische pallettrucks

“Bij BFG Warehousing hebben we moderne elektrische pallettrucks. Alle trucks hebben zuinige accu’s. Deze worden onderhouden door een collega die daar speciaal voor is opgeleid. Wekelijks worden alle accu’s gecontroleerd, waardoor wij de accu’s langer kunnen gebruiken dan we normaal gewend zijn.”

Nieuw pand

“We hebben sinds 2016 een nieuw pand. Dit nieuwe pand heeft ervoor gezorgd dat we heel goed geïsoleerd zijn. Tijdens de verbouwing hebben wij alles conform de laatste BREEAM-eisen uitgevoerd. Daardoor wordt het makkelijker om energiezuinig en milieuvriendelijk met je bedrijf om te gaan.”

BREEAM-eisen

BFG Warehousing is onderdeel van Bieze Food Group